"Taste Like Greece" ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Στα πλαίσια της έκθεσης “Taste of LONDON" που διεξάγεται 20-25 Ιουνίου 2012, στο Regents Park, στο Λονδίνο, και με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων εκεί, ο Ελληνικός Πολιτισμός «ντύνει» όλους τους χώρους της έκθεσης και το VIP Lounge ,με περισσότερους από 50 σύγχρονους εικαστικούς δημιουργούς, που συμμετέχουν σε μια προσπάθεια προβολής της Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, εκτός των συνόρων.

Στόχος της προβολής αυτής είναι να δείξει στους Ευρωπαίους ότι, ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Ελλάδα συνεχίζει να παράγει Πολιτισμό με αξιώσεις και ταυτόχρονα να αποδείξει ότι η Σύγχρονη Εικαστική Δημιουργία μπορεί να αποτελέσει εξαγώγιμο προϊόν για την Ελλάδα.

Το συντονισμό της σημαντικής αυτής κίνησης, έχει αναλάβει η gallery Art Kolonaki σε συνεργασία με την Art Way.

Όπως αναφέρει ο ιστορικός Τέχνης Δρ Λεόντιος Πετμεζάς: «Πρόκειται για το σημαντικότερο δρώμενο τέχνης και πολιτισμού που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια. Βασίζεται στη πολυδιάστατη συνύπαρξη των μορφών απόδοσης της εικαστικής δημιουργίας, που απώτερο στόχο έχει τη προβολή της χώρας μας και του ελληνικού στοιχείου στο εξωτερικό. Με διάκριση και εικαστική συνείδηση, με απόλυτη έμπνευση, η σημαντική έκθεση μας καλεί στη πλέον εντυπωσιακή και σπονδυλωτή παρουσίαση, σε ένα πρωτότυπο και συναρπαστικό art event με προδιαγραφές happening και performance.

Με μια μυσταγωγική χάρη που θέτει την αναφορά της εξομολόγησης κάθε καλλιτέχνη στη μελέτη για τη νοσταλγία της επανατένισης.

Με επιλογή, το concept παρουσιάζει τεχνοτροπίες ανάλογα και αναντίρρητα με τις πρωτογενείς και αποκαλυπτικές παρεμβάσεις που σταδιακά και βαθμιαία, με ταχύτητα και ακρίβεια επισημαίνουν την εξασκημένη σκέψη, τονίζοντας πρώτιστα τους ρυθμούς διαφοροποίησης και το μεγαλείο της οντότητας. Το περιεχόμενο και ο τρόπος διεξαγωγής των δεδομένων στο Φεστιβάλ αποτελούν διαφορετικές παραμέτρους αλλά και ενιαίες κατηγοριοποιήσεις που αναμειγνύουν και κωδικοποιούν σχηματισμένες ιδέες με αμεσότητα, αποτύπωση και έντεχνη παρατήρηση.

Αποκαλύπτοντας τη μύχια υλη μιας εντυπωσιακής φαντασμαγορίας που καταλήγει σε μια ερεθιστική ατμόσφαιρα. Η εκφραστικότητα της σύλληψης κινητοποιεί έντονα την αισθητηριακή νόηση του θεατή σηματοδοτώντας ισοδύναμα τις εντυπώσεις του.

Διαθέτοντας οι δημιουργοί οξύτατη παρατηρητικότητα συνδυασμένη με ενσυνείδητη ευαισθησία, ενοποιούν ψυχικές όψεις, με στάσεις εμπλουτισμένες από θέαση και θέση. Αξιοποιούν την τομή της γραφής τους, ενδυναμώνοντας διαγώνιες διαδρομές.

Οι προοπτικές τους συχνά πολλαπλασιάζονται και μεταβιβάζονται σε λήψεις που έχουν πρόσβαση στην ιχνηλασία της εμβάθυνσης και στη πραγμάτωση της ευκρίνειας, ρυθμίζοντας τις αντανακλάσεις με την αλήθεια της αμεσότητας και την αναγνώριση της απτότητας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου